کالاها

راجع به برج کج پیزا چی میدونید؟

ایتالیا را با نماد برج پیزا میشناسند، برجی که به خاطر کج بودنش جالب توجه و عجیب به شمار میرود، محال است به ایتالیا بروید و دلتان نخواهد با دوربین عکاسی یا موبایلتان با کجی این برج شوخی نکنید یا منظره مضحک عکاسی توریستها از این برج دیدن کنید و لبخندی بزنید.
برج پیزا با جاذبه ها و عجایبی که در خود دارد مورد علاقه بسیاری از گردشگران میباشد. شاید بسیاری از جنبه‌های معماری، تاریخی و زیباشناسی این برج هنوز برای بسیاری از ما ناشناخته باشد، برج پیزا جالبترین و قدیمی‌ترین بنای جهان با ۸۵ متر طول و ۱۴۵۰۰ تن وزن هست گه در دوره رنسانس در شهر پیزا و ایالت توسکنی ایتالیا در طی ۱۷۶ سال ساخته شده هست. هدف از ساخت این برج، استقرار یک ساعت بزرگ بر بالای اون بود. اما پس از مدتی قبل از اتمام کار، بنای اون کمی انحراف یافت و تا اکنون به همان صورت باقی مانده و هر سال بر این انحراف نیز افزوده می‌شود، طوری که هر سال ۲.۵ سانتی متر به سمت زمین کج می شود در تور ارزان ایتالیا این بنا را میتوانید ببینید و کارشناسان اعتقاد دارند تا ۸۰ سال دیگر این برج به کلی سقوط خواهد کرد. البته این برج تنها برج کج جهان نیست، ولی معروف ترین اون ها در کل جهان می ‌باشد.

در گذشته تصور می‌شد که کجی برج پیزا در طرح اولیه اون عمدی بوده هست اما امروزه دانشمندان ثابت کردند که این مساله صحت ندارد. ساخت این برج به صورت عمودی طراحی شده بود ولی در طول ساخت اون کم کم منحرف شد. این برج به دلیل زیبایی خاصی که دارد از سال ۱۱۷۴ تاکنون همواره کانون توجه گردشگران بوده هست. در طول ساخت این برج تلاش‌های زیادی انجام شد تا با به کارگیری مصالح ویژه ساختمانی، جلوی کجی اون  گرفته شود و امروزه زیرساخت ‌های جدیدی برای متوقف کردن روند کج شدن برج و افزایش طول عمر اون به کار گرفته می شود. این برج دارای ۸ طبقه بوده و تا سال ۱۹۹۷ حدود ۲/۵ متر نسبت به خط افق کج شده هست، در قرن دوازدهم اهالی شهر پیزا تصمیم گرفتند کلیسای آنها برجی داشته باشد که برج سینت مارک رو تحت تأثیر قرار دهد. سپس طبقه اشراف برای رقابت با یکدیگر مشهورترین هنرمندان و معماران رو به ساخت این شاهکاری معماری گماردند. پس از حفر پایه‌ های بنا، معماری کارآزموده به نام بونامو که مسوول ساخت این برج بود، ساخت اولین طبقه این برج ناقوس که سنگ‌ های مرمر سفیدرنگ در اون به کار رفته هست رو در نهم آگوست سال ۱۱۷۴ میلادی دوران پیروزی ‌های نظامی و خوشبختی آغاز کرد. برای دیدن بنای پیزا تور اروپا را از دست ندهید اولین طبقه این برج از ستون ‌هایی که به صورت دایره ‌وار در کنار هم قرار گرفته بودند، تشکیل شده بود که در جهت مقابل تاق‌های بی‌روزنه خم شده بودند. اما قبل از آنکه ارتفاع برج به ۱۲ متر برشد، مشخص شد که برج به میزان زیادی انحراف پیدا کرده هست.

با درگیری بیزانس در جنگ جنوا، لوکا و فلورانس، ادامه ساخت این برج ۱۰۰ سال متوقف شد. در سال ۱۱۹۸ ، چندین ساعت موقتاً روی این بنای ناتمام نصب شد.

بنبتو موسولینی دستور داد این برج رو  به حالت عمودی برگردانده شود. بنابراین درپای اون بتون ریخته شد که باعث شد برج در سطح زمین بیشتر فرو رود. در طول جنگ جهانی دوم ارتش آمریکا دستور داد تمامی برج ‌های ایتالیا تخریب شود اما برج پیزا در لحظات آخر از این خطر در امان ماند.

در ۲۷ فوریه ۱۹۶۴ دولت ایتالیا برای جلوگیری از سقوط برج، درخواست کمک کرد و گروهی از مهندسان، ریاضی دانان و تاریخ دانان در جزایر آزور رو گرد هم آورد تا راه ‌های پا بر جا نگه داشتن و استحکام برج رو بررسی نمایند.

بعد از دو دهه کار و فعالیت روی این پروژه، درب های برج در ژانویه ۱۹۹۰ به روی عموم مردم بسته شد. در این مدت به منظور کاهش وزن برج، ناقوس ‌های برج رو جا به جا نمودند.

در سال ۱۲۳۴ از معمار دیگری به نام بناناتو خواسته شد تا ساخت این برج رو به اتمام برساند. او چهارمین سقف بنا رو به پایان رساند و اون رو نیمه تمام گذارد.

X